In een poging om het populaire toeristische aanbod te behouden, neemt de gemeente Hulst een actieve rol in het verzekeren van de voortzetting van rondvaartbootactiviteiten vanaf Perkpolder. Na het besluit van de voormalige exploitant De Onderneming om de zomerse tochten over de Westerschelde te beëindigen, is er een aanzienlijke interesse van meerdere partijen die deze service graag willen overnemen.
Voorheen verzorgde De Onderneming, in beheer van rondvaartbedrijf De Atol, populaire boottochten voor fietsers, dagjesmensen en wandelaars. Het aantrekkelijke traject langs de Westerschelde richting Hansweert bood reizigers de kans om te genieten van zandplaten met zonnebadende zeehonden.
De definitieve stopzetting door schipper Nils de Brouwer wegens financiële onhoudbaarheid werd toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de impact van corona, verminderde bereikbaarheid van Hansweert en afnemende interesse van sportvissers. De gemeente Hulst betreurt het vertrek van De Onderneming en streeft ernaar om Perkpolder levendig te houden.
De gemeente ziet potentie in een brede invulling van de veerhaven en benadrukt het belang van een toeristische rondvaartboot. Wethouder René Ruissen benadrukt de inspanningen om een nieuw bedrijf te faciliteren en benoemt plannen voor de aanlegsteigerrenovatie bij interesse van potentiële exploitanten.
Met één of twee bedrijven die interesse hebben in het overnemen van de rondvaarten, staat de gemeente klaar om de aanlegsteiger aan te passen voor een vlotte overgang. Het vernieuwen van de infrastructuur na 23 jaar wordt gezien als een belangrijke stap om de toekomst van de rondvaartboot vanaf Perkpolder te waarborgen.